tisdag 25 augusti 2009

Kossa


Ikväll har jag sytt ihop kossan, det är ju så roligt att virka men att sy ihop är ju bara så tråkigt. Men nu när vi har börjat kolla på en ny säsong "24" ska det nog gå bra att få färdigt projekt som blivit liggande ett tag.

Hårband


Virkade ett hårband, som min käre man tycker är lite för gulligt, själv så vet jag inte riktigt vad jag tycker än. Kanske ger bort det, någon som är intresserad? Mönstret kommer härifrån.

söndag 23 augusti 2009

Herr apa


Det blev en liten apa också till en annan liten bebis. Mönstret hittade jag på made by you, men jag tyckte att han behövde en liten svans också. Nu ska jag bara beställa namnlappar så att jag kan märka mina små djur.

torsdag 20 augusti 2009

Randig elefant


Det har kommit en ny liten människa till världen i sommar, jag tänkte att hon nog skulle vilja ha en leksak. Det fick bli en randig elefant efter inspiration av den här, men med eget mönster och med Muskat soft som garn. Jag stoppade i en liten bjällra också, Tuva har provlekt och godkänt den.

torsdag 13 augusti 2009

virkad virkväska

Inspirerad av Emilia så har jag virkat mig en liten virkväska, det känns mycket roligare att använda den än gamla tråkiga påsar.


Jag blir glad så fort jag ser den, jag känner mig mycket nöjd. Den är virkad av ett restgarn som jag hittade hemma hos min farmor när hon hade gått bort, det såg ut som att det skulle kunna ha varit tänkt att bli en tröja till mig som liten. Mina planer för hösten är att göra mig av med lite restgarner, och det här känns ju som en bra början. Mönstret till väskan hittade jag i en gammal pärm som jag har fyndat på Bra och begagnat. Jag fodrade den med ett tyg från en gammal sjal, det blev helt ok, även om sömnad inte är min starka sida.

tisdag 11 augusti 2009

Prinsesstårta


Det blev två små prinsesstårtor till Elin och Viveca som de kan använda som nåldynor. Mönstret kommer från Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi".

Mina amigurumisar


Sommarens stora nöje har varit att virka. Jag råkade upptäcka amigurumi i samband med rean på Drops, så det blev till att fynda massor av Safran. Mönstret på giraffen hittade jag här. Ankan, sköldpaddan och grodan kommer från garnstudio.

onsdag 5 augusti 2009

Det var ju roligt det här med att blogga, jag tyckte dock att det blev lite rörigt att blanda pyssel och annat med familjegrejer. Så nu har jag startat en egen pysselblogg istället. Det ska bli roligt.