torsdag 31 mars 2011

Fordonsmössa
Ännu en mössa... Börjar bli nöjd med mönstret nu, Tuva är två år och den passar bra på henne, kanske lite stor så den kommer nog att kunna användas länge till. Tyget är från Jnydesign och jag älskar det.

Jag har gjort två till som borde funka mellan 0-6 månader och 6-12 månader.

söndag 27 mars 2011

Ännu en mössa
Jag har sytt några mössor, men inte många fastnar på bild. Tuva fick en ny idag, men som ni ser så var det inte helt lätt att fånga den på bild.

Mönster är från Kokalal och så har jag använt mig av Geckos tutorial, ska bara göra några fler ändringar sen är jag nog nöjd. Jag tycker att det är lite svårt att få till rätt storlek, antingen blir den för bred eller så för kort eller...

Det fina molntyget köpte jag på syfestivalen av Jnydesign.
tisdag 22 mars 2011

Inte mycket

Här händer det inte mycket, förra veckan var båda barnen sjuka och det blev varken stickat eller sytt. Eller jo, lite stickat blev det på min swallowtail. Väldigt roligt mönster, men jag måste nog repa upp och göra nytt, den blir pytteliten. Jag har stickat med stickor 3,5 (tror jag, kanske bäst att kolla upp om det verkligen var det) och i malabrigo lace. Den var som sagt rolig att sticka, så det gör mig inte så mycket att repa upp och göra en ny. Perfekt stickning på kvällarna mellan amningspassen.

torsdag 10 mars 2011

Syskonlika


Finaste kläderna fick Tuva och Svante igår av snälla Syserine. Jag älskar landskapstyget från Jofotex, dessutom är rött och grönt mina favoritfärger, så det kunde inte bli mer rätt. Däremot var det lite svårt att få med Tuva på bild, hon var hela tiden på väg någon annanstans. Hoppas att ni ser hur fin klänningen är trots suddiga bilder.

torsdag 3 mars 2011

Fiskarna

De här fiskarna får Svante titta på när han ligger i vagnen. Jag återkommer om var jag hittat mönstret, bloggar från mobilen och vet inte hur man länkar från den.

Mönster till fiskarna hittar du här. Jag använde mig av garn som jag hade hemma, vilket blev Drops Safran. Skulle tro att jag använde virknål 2,5 eller 3.